Foto: www.kk.dkFoto: www.kk.dk

Frank Jensen vil have kommunalt guerilla-korps

Bandernes skyderier i Københavns gader er gået for vidt, mener overborgmester Frank Jensen. Derfor vil han oprette et særligt hold med trænede soldater til at holde banderne i skak.

I løbet af 2017 har der været utroligt mange skyderier i Københavns gader, men det er ikke kun bandemedlemmerne, der bliver skudt på. Flere civile er også blevet ramt af kugler, og det har fået overborgmester Frank Jensen til at sige stop.

– “Politiet har desværre ikke vist sig moden til opgaven, så vi bliver nødt til at finde en anden vej. Jeg tror et kommunalt guerilla korps, der kan handle uafhængigt af politiet, vil sætte banderne på plads” forklarer Frank Jensen.

Frank Jensen har allerede startet de indledende forhandlinger med forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen og forsvarschef, Bjørn Ingemann Bisserup.

– “De vil nok sige, at det er en utraditionel ide, men jeg håber, de kan se, at vi bliver nødt til at gøre noget” forklarer Frank Jensen og fortsætter:

“Det gode ved sådan et korps vil være, at de ikke har de samme retningslinjer at følge som politiet: På den måde, kan de være meget mere effektive, når det kommer til at få fjernet banderne fra København.”

Stor politisk modstand

Ideen virker dog ikke til at imponere resten af rådhuset. Særlig de venstreorienterede mener, at overborgmesteren er gået for vidt.

– “Jeg synes, det lyder fuldstændig sindsygt at have et guerilla korps rendende i København. Ja, det ville måske hjælpe, men vil vi kunne se hinanden i øjnene bagefter?”, spørger Radikale Venstres nye spidskandidat, Mia Nyegaard.

Forslaget møder også stor forargelse hos Enhedslistens Charlotte Lund.

– “Jeg er meget skuffet over Frank, det er simpelthen ikke måden at løse problemerne på. Vi skulle i stedet fokusere meget mere på forebyggelse”, siger Charlotte Lund, som sidder i Sundheds- og Omsorgsudvalget, Socialudvalget.

Grønt lys fra DF

Dansk Folkeparti er til gengæld med på ideen. Partiet har længe savnet et konsekvent tiltag mod banderne og støtter Frank Jensens forslag.

– “Det er dejligt at se, at man endelig forsøger sig med nogle markante tiltag, banderne har fået lov til at rasere i alt for lang tid, og det er på tide at man sætter hårdt mod hårdt”, siger Carl Christian Ebbesen, der spidskandidat for Dansk Folkeparti i København.

OnlinePosten Forfatter