Foto: Kristian Djurhuus / Scanpix 2017

BREAKING: Jyske betjente flyttes i hemmelighed til København

Som en del af den nye bandepakke forsøger regeringen nu at flytte over 1000 betjente fra de i forvejen hårdt pressede jyske politikredse.

Efter samtaler med flere højtstående kilder ansat ved både Nordjyllands, Østjyllands og Midt- og Vestjyllands Politi erfarer OnlinePosten, at op imod 1400 betjente flyttes fra Jylland til København som en del af regeringens nye bandepakke. Regeringen forsøger tilsyneladende at flytte betjentene uden at involvere hverken Folketinget eller offentligheden.

Betjentene skal bruges til at “mandsopdække” banderne på Nørrebro, blandt andet ved oprettelsen af endnu en mobil politistation, denne gang i Mjølnerparken, som ikke er langt fra Nørrebro st.

I Holstebro udtaler en anonym kilde tæt på politikommissæren, at vagtplanen ikke kan hænge sammen med de nye tiltag, og at arbejdsbyrden i hans politikreds allerede er blandt de højeste i landet.

– “Vi er nødt til at sige til vores betjente, at de skal arbejde 50 timer om ugen, men vi må ikke fortælle dem, hvorfor deres kolleger pludselig skal til København”, forklarer han.

Det kommer helt konkret til at betyde, at borgere, der bor længst væk fra de større byer, skal se rigtigt langt efter hjælp, hvis der er brug for det. Adspurgt direkte om man kan forvente at se politiet, hvis man får indbrud i juledagene, var svaret “Nok ikke før til februar”.

Der lyder nogenlunde samme historie fra de øvrige politikredse, hvor ingen dog vil udtale sig.

OnlinePosten har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen, men han har ikke svaret på vores mails eller telefonopkald.

Christian Jahnsen Forfatter