Foto: Frank Kleefeldt / Scanpix 2017

Kendt dansk eks-politiker vandt 148 lottomillioner – Se her hvem!

En heldig spillefugl vandt sidste uge hele 148 millioner på sin lottokupon. Nu er der endelig kommet navn på vinderen, der viser sig at være en tidligere toppolitiker fra De Konservative.

Danske Spil kunne i sidste uge melde om Danmarkshistoriens næststørste gevinst, helt præcist svimlende 148.183.435 danske kroner i den såkaldte Eurojackpot. Det blev i den forbindelse oplyst, at kuponen blev købt i en Spar-butik i Skallerup ved Hjørring i det nordlige Jylland.

Hidtil har vinderen været ukendt, men nu viser det sig, at den heldige vinder af kæmpegevinsten er ingen ringere end tidligere justits- og udenrigsminister Lene Espersen, der trådte tilbage fra politik i november 2014.

– “Jeg har stadig ikke helt fattet det. Jeg købte kuponen, da jeg var på vej hjem for at besøge min mor i Hirtshals, og havde egentlig glemt alt om den. Det er helt vildt,” siger en tydeligt begejstret Lene Espersen da vi fanger hende i telefonen.

Hun fortæller, at hun endnu ikke har bestemt hvad alle pengene skal bruges til, men at cirka 100 millioner skal investeres i fiskerivirksomheder. Derudover skal familien ud at rejse.

– “Jeg tror, vi tager en god lang ferie nu. Måske til Dubai eller New Zealand,” afslutter hun.

Christian Jahnsen Forfatter