Foto: Jan Jørgensen 2017

Efter mongol-udtalelse: Lokalpolitiker i kæmpe shitstorm

“Kæmpe møgsvin” og “brænd op i helvede” er nogle af de bevingede ukvemsord, en lokalpolitiker syd for Aarhus har fået kastet efter sig i en hed debat på de sociale medier.

Jan Jørgensen, stifter og eneste medlem af Jørgensenlisten, som stiller op til kommunalvalget i Odder syd for Aarhus, er kommet i uføre, efter han har udtalt sig på de sociale medier om sin politik.

Hundredvis af mennesker har efter opslaget ytret sin vrede både på de sociale medier og i private mails og telefonopkald til kandidaten.

– “Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og da særligt ikke efter dette opslag, der i mine øjne på ingen måde taler negativt om handicappede eller andre,” siger Jan Jørgensen, da OnlinePosten fanger ham på en telefonforbindelse.

I et opslag på listens Facebookvæg skrev han således bl.a., at han går ind for en skattestigning, som udelukkende skal gå til børn og ældreområdet, hvorefter han fortsætter:

– “Den ekstra indtægt skal naturligvis ikke gå til en skulptur af en fisk på en cykel, eller til en international yakokse-festival i Vita Park, hvor der møder 4 mongoler frem trækkende en yakokse, mens de 3 tilskuere slår på tromme!”

Og det er denne udtalelse, der har fået sindene i kog rundt omkring i det østjyske. Jan Jørgensen fortæller til OnlinePosten, at han er blevet kaldt et kæmpe møgsvin, en luderkarl og andre grimme ting, og at folk har bedt ham om at springe ud fra en bro, brænde op i helvede og lignende.

– “Lige nu tør jeg ikke gå udenfor min dør, så jeg vil holde lav profil de næste dage, og for Guds skyld undgå udtalelser om mongoler,” siger han.

Christian Jahnsen Forfatter