Foto: Mads Jensen / Scanpix 2010

Nye afgifter: Venstre vil miljømærke din bil

Socialdemokratiet ser meget positivt på regeringspartiets nye lovforslag, der skal “forgrønne landets byer”.

Kører din bil under 10 km/l, er det i fremtiden helt slut med at køre ind i landets 20 største byer, hvis det står til regeringspartiet Venstre.

Biler, der kører over 10 km/l skal inddeles i tre kategorier; 10-20, 20-30 og over 30 km/l i farverne hhv. rød, gul og grøn, hvilket medfører en afgift på bilen, der stiger, jo kortere bilen kører per liter.

Det foreslår Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen i en pressemeddelelse fredag:

“Vores byer skal være grønnere i fremtiden, og vi skal have danskerne til at udskifte den aldrende bilpark, og den bedste måde at nå det mål er at indføre en afgift på biler, der ikke kører særlig langt på literen,” lyder det således i pressemeddelelsen.

Venstre foreslår med lovforslaget, at en rød mærkning skal koste bilejeren 2.500 kr. årligt. Gul og grøn skal koste hhv. 1.000 og 300 kr. Biler udenfor kategori fritages for afgift, men må således ikke køre ind i landets større byer.

Socialdemokratiet er meget positivt stemt overfor forslaget, og partiets transportordfører, Rasmus Prehn, kalder forslaget “overraskende fornuftigt”:

“Glimrende forslag Lorentzen kommer med. Har man råd til at betale det, det koster, at køre rundt i sådan en benzinsluger, har man også råd til en afgift,” lyder det fra ordføreren.

Christian Jahnsen Forfatter