Foto: Helle Arensbak / Scanpix 2017

Thomas Helmig siger ja til at lave VM-sangen med overraskende gæst

Siden det danske herrefodboldlandshold kvalificerede sig til VM, har rygterne svirret om, hvem der skal lave VM-sangen. DBU bekræfter nu, at Thomas Helmig har takket ja, og desuden medbringer en uventet gæst på sangen.

I omklædningsrummet blev der festet til den store guldmedalje efter de danske landsholdsheltes 5-1 sejr over Irland i tirsdags. Humøret var naturligvis højt, og spillerne filmede fejringen med deres mobiltelefoner. De små klip blev livligt del på de sociale medier, til stor glæde for fodboldfans landet over.

I flere af videoklippene ses spillerne skråle med på Thomas Helmig sange, og der kommer sågar en direkte opfordring til den århusianske popsanger fra Viktor Fischer.

– “Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang. Få det lige arrangeret med DBU’s presseafdeling,” siger han til kameraet.

Og det har man nu gjort. DBU har således kontaktet Thomas Helmigs management, der i en pressemeddelelse fredag bekræfter, at Thomas Helmig har sagt ja tak til tilbuddet.

Overraskende musiker gæster studiet
I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at Thomas Helmig har valt at tage en højst overraskende gæst med i studiet, når sangen skal indspilles. Der er tale om en anden kendt Århusiansk musiker, nemlig den flabede rapper Emil Stabil.

Emil Stabil er primært kendt for sangene ’Er Det En Fugl’, ’Swimmingpool’ og ’Det Går Ned’, og skal hjælpe til at appellere til det yngre publikum.

– “Vi vil selvfølgelig gerne have hele Danmark med. Det skal være en sang for alle, både unge som gamle. Vi er overbevist om, at vi med denne konstellation kan samle hele befolkningen om landsholdet og VM,” lyder det i pressemeddelelsen.

Thomas Helmig har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at hans personlige favorit blandt danske fodboldsange er ’Re-Sepp-Ten’. Det var før, han havde sagt ja til at lave den nye sang.

– “Hvis jeg skal lave den nye, vil der være noget at leve op til. Omvendt kan det umuligt blive ringere end ’The Danish Way To Rock’, så jeg klarer mig nok,” udtalte han dengang.

Christian Jahnsen Forfatter