Foto: Jeppe Bjørn Vejlø / Scanpix 2016

Mette gav ung pige førstehjælp: Fik sit livs chok, da hun skulle til at give mund til mund

Årsagen til, at den unge pige natten til søndag faldt sammen, kravlede ud af munden på hende.

Lørdag nat, klokken var langt over lukketid. Danske Mette Juul Pedersen, som er på miniferie i Berlin disse dage, traskede hjem mod sit hotel, da hun ud af øjenkrogen fik øje på en ung pige liggende for foden af trappen til en opgang.

Mette sprang til for at hjælpe pigen og tog straks pulsen i håndleddet. Den var der ikke.

– “Hun var helt væk. Der var ikke noget liv,” fortæller Mette til OnlinePosten.

Hun gik derfor straks i gang med hjertemassage.

– “Jeg vidste, hvad jeg skulle gøre. Der var ingen panik – bare stille og roligt. Og så ville jeg til at give mund til mund,” siger hun.

Men så fik Mette sit livs chok, for ud af munden kravlede en ottebenet rædsel af en edderkop, som sprang ned på vejen og pilede væk. Mette husker, at hun sprang op i chok og begyndte at skrige og græde på samme tid:

– “Det var SÅ ækelt, jeg glemmer det aldrig. Tag din værste gyserfilm, og gang den med tusind. Sådan føltes det,” siger Mette, som fik påkaldt sig opmærksomhed med sit skrigeri. En større flok mennesker kom løbende til og hjalp til med den unge pige.

Edderkoppen viste sig ifølge den tyske avis Bild at være af arten Giganthjulspinder, og episoden er ifølge avisen den første af sin slags, hvor et menneske har været i direkte livsfare efter et bid.

Giganthjulspinder findes ellers ikke i de kolde egne her nordpå, men arten kaldes også banan-edderkop, og det er derfor muligt, at kvinden ufrivilligt har fået en edderkop ind i munden efter at have taget en bid af en banan, skriver avisen.

Mette fortæller til OnlinePosten, at hun ikke har kunnet sove siden hændelsen af skræk for, at en edderkop skulle kravle ind i hendes mund. OnlinePosten har kontaktet universitetshospitalet Charité, hvor den unge pige er indlagt. Hospitalet fortæller, at pigen er uden for livsfare.

Christian Jahnsen Forfatter