Foto: Axel Schütt / Scanpix 2014

Ny letbaneplan klar: Nørreport i Aarhus bliver permanent lukket for biltrafik

Kort efter Aarhus Letbane den 14. oktober meldte om endnu en forsinket åbning er en ny plan klar, der skal sparke gang i det kuldsejlede letbaneprojekt.

Har du en bil, og bor du i Aarhus, så bliver du sikkert ikke glad for den nye planløsning til Aarhus Letbane, byrådet har vedtaget den 14. oktober: Det trafikale knudepunkt ved Nørreport i Aarhus bliver permanent lukket.

Det sker efter en ganske kort indsigelsesperiode på blot 2 dage, hvor kommunen ifølge rådmanden for teknik og miljø, Kristian Würtz, ikke har modtaget en eneste indsigelse:

– “Det vidner jo om, at aarhusianerne bakker stærkt op om letbaneprojektet. Det synes jeg, er meget positivt, og vi har derfor besluttet, udover at lukket Nørreport-krydset, at igangsætte næste fase af Letbanen. Jeg er helt sikker på, at lukningen af krydset vil være drivmotor for projektet, som ellers har lidt under dårlige vilkår,” siger han til OnlinePosten.

Nørreport er ellers et af Aarhus’ mest trafikerede knudepunkter, men ifølge rådmanden bliver det ikke noget problem fremover, for byen har “mange fornuftige ringveje, som indbyggerne gladeligt benytter dagligt”.
Krydset ved Nørreport bliver ifølge Aarhus Kommune lukket i en prøveperiode fra 1. januar 2018 til 1. marts. Derefter vil krydset være permanent lukket.

Christian Jahnsen Forfatter