Brugt er populært trods corona

Corona har ikke gjort det sværere at få fat på brugte varer, tvært imod har vi nærmest aldrig shoppet så meget. Nogle har været bekymret for, om brugte ting kan medføre smittefare, men der er intet at bekymre sig om. Brugte varer som tøj og elektronik stadig så mange fordele ved sig, at det er svært at komme udenom, selv midt i en verdensomfattende epidemi.  

En global øjenåbner 

Det er faktisk sådan at coronakrisen har været en øjenåbner for globale kriser generelt, og miljøkrisen er ingen undtagelse. Der er mange der har fået øjnene op for, hvor hurtigt et udviklet samfund kan rammes og hvor sårbart det system vi har bygget op gennem århundreder, i virkeligheden er. Derfor er det på tide at omlægge tankegangen drastisk. Og eftersom flere og flere har haft nok af tid til at tænke under coronakrisen, så har det også ført til mere klimabevidste valg. Dette gælder især brugt teknologi.  

Brugt teknologi er noget af det mest klimavenlige du kan købe. Det er nemlig ikke sådan at brugt er lig med dårligt eller noget der ikke fungerer. Man kan for eksempel købe en refurbished iPhone xs, der er præcis ligesom ny og som har to års garanti. Den eneste forskel er at du ikke sviner klimaet til, ved at købe ny teknologi. For teknologi er en af de værste klimasyndere. Vi smider så meget teknologi ud hvert år, fordi vi er besat af at have det nyeste og det bedste. Hvis vi skal have et håb om en fremtid, så er dette en trend der er nødt til at vende.  

Brugt teknologi hitter 

Der er dog flere og flere der indser at gammel teknologi kan noget. Og når gammel kan defineres som sidste års telefon eller computer, så siger det sig selv, at det langt fra er tale om ubrugelige ting. Nogle gange bliver telefoner bare opdateret, fordi der skal komme noget nyt, og ikke fordi der er synderligt mange nye funktioner. Derfor kan du hurtigt blive snydt af ideen om noget nyt, når du i virkeligheden kan klare dig fint med noget fra en, to, tre og måske til og med fire sæsoner tilbage.  

Det er dermed ikke så mærkeligt at brugt teknologi hitter som aldrig før. Vi vil gerne ride med på den grønne bølge, og det er ikke længere nok bare at spise vegetarisk en gang om ugen. Tankegangen om brugt teknologi er også meget tydeligt i og med at vi også er begyndt på at dyrke retroteknologi som gamle Nintendo 64 og Game Boys fra 90erne. Det at man indser at den nostalgiske faktor også er en værdi, er også noget der er blevet tydeligt i vores tilgang til tøj. Der er vi også blevet meget mere bevidste omkring hvordan vi bruger og smider ud, og derfor er brugt butikker større end nogensinde. Der findes faktisk allerede nok tøj på kloden til at klæde hele jordens befolkning i mange år. Så hvorfor hele tiden producere nyt? 

Både i forbindelse med teknologi, tøj og andre brugsgenstander er dette noget vi især har fået øjnene op for under coronakrisen. Og det er kun godt.