Corona har kostet dyrt

Corona har været en rigtig dyr omgang for danske sportsklubber. Den bedste danske ishockey liga, Metalligaen, er ligesom mange andre også hårdt ramt. Metalligaen nåede lige at spille grundspillet færdig, inden landet blev lukket ned. De sidste par kampe måtte dog spilles uden tilskuere.

Efter grundspillet fortsætter 8 af Metalligaens 9 hold ind i slutspillet og det er her at spændingen i spillet for alvor stiger, da det er her det skal afgøres, hvem der skal spille om det danske mesterskab. Når spændingen stiger så stiger tilskuertallene også og dermed entreindtægter og ølsalgsindtægt til de danske klubber. Så landets nedlukning har haft betydeling indflydelse på de danske klubbers økonomi.

Mange af klubberne har haft held med at sælge fantombilletter til finaler, der aldrig bliver spillet. Således fik Aalborg Pirates solgt hele 6666 billetter til det, de kaldte “Den aflyste finale”. De fik hjælp til at promovere tiltaget af den tidligere Aalborgspiller Nikolaj Ehlers, der i dag spiller i NHL for den canadiske klub Winnipeg Jets.

Men der kan også være gode ting ved udviklingen set med tilskuerbriller. For krisen har presset lønningerne over hele verden og det betyder at danske klubber måske kan få fingre i spillere, der normalt spiller i udlandet. Det kan betyde, at vi kan se frem til et højere niveau i den danske ishockeyliga, når sæsonen 2020/2021 bliver sparket i gang.

Første tegn på denne udvikling så vi i denne uge, hvor Herning Blue Fox kunne sende pressemeddelelse ud om, at de har skrevet kontrakt med landsholdspilleren Mathias Bau Hansen, der kommer fra klubben Dornbirner EC i den bedste østrigske liga. Den 26-årige forward på hele to meter har tidligere spillet i den svenske klub Malmø Redhawks og har erfaring fra AHL, hvor han fik hele 58 kampe.

Mathias Bau Hansen har tidligere spillet i den danske liga både for barndomsklubben Rødovre Mighty Bulls og tre sæsoner i Frederikshavn Whitehawks, hvor han gjorde en rigtig god figur.

Mathias Bau Hansen har også masser af erfaring på landsholdet. Han har spillet utallige kampe for det danske ishockey landshold. Desværre kunne han ikke gøre den store figur til VM på dansk grund i 2018, da han var ude med en revnet milt. Han var ellers en af de spillere, som både publikum, presse og tilskuere havde store forventninger til under det vellykkede VM i Herning og København.

I grundspillet i denne sæson sluttede Herning Blue Fox på 2. pladsen godt nok med hele 18 point op til Aalborg Pirates. Men deres sidste møde endte 10-1 i Hernings favør, så en spiller som Mathias Bau Hansen kan være en afgørende brik i kampen om mesterskabet, når det skal afgøres i 2021.

Vi har ikke set de sidste spillerindkøb i den danske ishockeyliga endnu, så der kan vente mange positive overraskelser til sæsonen 2020/2021, der bliver fulgt tæt af online magasinet Forecheck.

Én ting er sikkert: coronaen har også taget pusten af økonomien i dansk ishockey, så der kan være vendt både op og ned på både lønninger og holdene i den næste sæson. Men både Herning-fans og de øvrige klubbers fans kan glæde sig over at vi i næste sæson får fornøjelsen af at se så dygtig en spiller i de danske isstadioner.