Danmark åbner op igen – Klar til sommer og strand

Corona virus eller COVID-19 har efterhånden være over os længe nu, selvom det kun drejer sig om et par måneder på dansk grund. Endelig er Danmark begyndt at åbne rigtigt op igen, og vi kan se frem til den kommende sommer og det gode strandvejr der forhåbentlig er i vente.

På stranden med afstand

Selvom åbningen af landet er godt i gang, kan vi stadig forvente at det bliver en lidt anderledes strandtur end normalt. Det bliver nemlig som det har været de sidste par måneder – en strandtur med afstand til hinanden – og også med begrænset antal mennesker sammen.

Vil vi gerne have at strandene i Danmark forbliver åbne, så skal vi huske at overholde de retningslinjer der bliver givet fra staten af, for ellers ender det som det allerede er endt med nogle offentlige steder der er blevet lukket ned for færden. Giv derfor plads til hinanden og lad alle komme til, her er et par tips til god strand skik denne sommer:

  1. Tag på stranden et par timer, og tag hjem igen for at give plads til andre.
  2. Hold afstand både på land og i vand, gå evt. kun ud i vandet i en lige linje fra hvor du ligger på stranden.
  3. Lån ikke solcreme ud til andre og smør den også gerne selv på.
  4. Begræns hvad du tager med på stranden, for ikke at fylde for meget.

Alle ser frem til at komme på stranden, især nu hvor vi højst sandsynlig ikke kommer på sommerens normale charterrejser, bliver der rift om stranden når vejret er godt. Jeg kan kun opfordre til at give plads til hinanden.

Sommerens bedste strandudstyr

En god strandtur bliver i høj grad udgjort af godt strandudstyr. Men som jeg nævner i fjerde punkt herover, så gælder det om kune at tage det absolut mest nødvendige med, så du ikke spreder dig over hele stranden. Her er årets strandgrej.

Håndklæder der ikke fylder

De klassiske strandhåndklæder fylder gerne godt i tasken, men ved at vælge et alternativ kan du hurtigt få frigivet lidt plads til det der er mere essentielt. De smarte tyrkiske hammam håndklæder der er laver af 100% bomuld, er nemlig samme størrelse, men noget tyndere og tørre hurtigere. Du kan med fordel smide sådan et håndklæde i tasken i stedet.

Solcreme

Det er vigtigt med solcreme, da vi ved hvilken effekt det kan have på huden ikke at beskytte den. Det er uanset om du kan mærke at det brænder eller ej når du er i solen, du bør have solcreme på uanset hvem du er, hvor du er og hvor brun du er i forvejen. Til børn skal du have solcreme til børn og det skal være faktor 50 og til dig selv kan du godt nøjes med mindre, men minimum 30 er at anbefale. Hold dig desuden helt ude af solen mellem 12-15.

Mad og drikke

Uden mad og drikke dur helten ikke. Derfor huske masser af væske og en lille sandwich, det ofte at man kan glemme at spise når man ligger i solen og hygger sig.

Husk selvfølgelig også badetøjet, men det går jeg ud fra de fleste tager på inden de tager på stranden. God strandtur denne sommer!