Danskerne rydder op og sælger ting som aldrig før!

Den daglige transport til og fra arbejde er skåret væk fra dagligdagen og det gør at mange danskere har tid til at rydde op og sælge ud. Eksempelvis værdifulde vinylplader finder vej til online markedspladser.

Stor stigning i online annoncer

Tager man et kig på de mange online handelssteder for brugte ting og sager, kan man hurtigt konstatere at udvalget er større og bredere end nogensinde før.

Danskerne har fået tid til at gå i deres lofter og kælderrum og grave alle de gemte skatte frem.

En nation af krejlere

I Danmark har vi altid været en nation af krejlere, der elsker loppemarkeder og kræmmermarkeder, men disse vandingshuller for vores handlelyst er nu lukket på grund af coronavirus og det har fået befolkningen online.

Ting med værdi i

En ting mange mennesker har på loftet eller i kælderrummet er en pladesamling af gamle vinylplader. Men hvordan er det lige man finder ud af hvilke Lp-plader, der er noget værd? Det har Søren fra siden Plademesser.com svaret på. 

Find værdien!

“Vi har lavet en vejledning til at finde værdien på gamle plader, der er en række faktorer, der gør sig gældende. Genre, årgang, stand og ikke mindst udgave. 

Den samme plade kan koste 50 kroner i jugoslavisk tryk og 500 i Mobile Hi Fidelity presning, så det er lidt at en jungle at finde rundt i. 

Generelt kan man sige at genrer som opera, Schlager og harmonikamusik er lige til containeren med småt brændbart. Eller i disse tider skal man jo affaldssortere, så det er papcontaineren til omslaget og pladen skal i plasticcontaineren.

Som alle andre regler er der undtagelser. Finder du James Last Voodoo Party, ja så er den faktisk penge værd. – Hvorfor så det? Jo den er blevet samplet af berømte internationale kunstnere, det gør at andre potentielle hitmagere nu leder efter pladen til deres eget sample-kartotek.

Operamusik har faktisk også undtagelser, for finder du den bizarre plade med Freddie Mercury fra Queen og Montserrat Caballe, så står du med en 200 krone seddel i hånden, hvis plade og omslag er i pæn stand forklarer Søren.

Det skal åbenbart ikke være nemt af finde rundt i. 

Sidder du nu og tænker at det er en umulig opgave, så fortvivl ikke.

Der er hjælp at hente

Søren har lavet en komplet guide til prissætning af vinyl som du med fordel kan læse, hvis der pludseligt dukker en kasse med gamle vinylplader op i gemmerne. 

Hvis du ikke gider sidde og kigge alle pladerne igennem tilbyder Søren at lave en grovsortering af din samling for 200 kroner. 

Der bliver gravet nogle dyre plader frem derude i øjeblikket og hvem ved, måske ligger du inde med en pladesamling til mange tusinde kroner?

Det gælder om at komme igang imens der stadig er tid til at gå og nusse med det derhjemme. Pludselig er vi tilbage i den gamle rille og alt går op i arbejde transport og børnepasning.