Hessian tapet er blevet populært igen

Tilhører du den generation, som kan huske hessian tapet, så kommer det måske bag på dig, at hessiantapet er blevet populært igen. Den karakteristiske brune farve har fået en revival og atter populært i de små hjem. Læs med her og få tips til, hvordan du kan få en hessian væg.

Tapetter har i en årrække været populært. Det har typisk været i tapetter med blomster, mønstre eller ensfarvede tapetter folk er gået efter – og så har man typisk tapetseret en enkelt væg i stuen, værelset eller køkkenet. Men nu er der en gammel traver, som havde sin storhedstid i 1970’erne altså blevet populær igen. Nemlig hessian tapet. Lige præcis den tapet har ellers været ret udskældt af generationerne efter, som noget af det grimmeste i verden – men mode har det med at gå i ring og derfor kun du nu igen beklæde din vægge med klassiske brune hessiantapet.

Sådan sætter du tapet op

Det er ret nemt og simpelt at sætte tapet op, selvom mange ikke er meget for det. Men det er ikke så svært, som det måske lyder. Det første du skal gøre – og måske endda det vigtigste er at sørge for at dine vægge har en ensartet glat og jævn overfalde, så der ikke kommer buler i tapeten. Sørg derfor for at spartle alle huller i væggen og puds reparationerne så de syner fine og jævne – og dernæst skal du sørge for at væggen er rene og tørre. Så er du faktisk klar til at gå i gang.

De fleste tapeter i dag er det, der kaldes non-woven tapet. Det er en tapet, som er nem at arbejde med, da det hverken udvider eller trækker sig sammen, når det er sat op. Og så kan de faktisk også nemt tørres af med en opvredet klud. Hessian tapet er lavet af jute, som er en snor, der er lavet af et naturprodukt. Juten er limet på en tapet i et lodret mønster. Når du køber en hessian tapet hos https://www.nicetapet.dk så køber du det antal meter, som du skal bruge. Hessian tapeten er en meter bred og er ret nem at sætte op. Du sætter den op ved at påfører vævlim på væggen. Hvis du gerne vil læse mere om hessian tapet, kan du gøre det her: https://www.nicetapet.dk/tapeter/hessian-tapet

Skab varme og hygge

Hvis du gerne vil have naturen ind i dit hjem og skabe varme og hygge med de brune nuancer, så kan hessian tapet være en rigtig fin løsning. Især hvis du gerne vil beklæde en væg, for at skabe et varmt og imødekommende look i rummet. Hessian tapet giver nemlig et helt andet udtryk end almindelig tapet – på mange måder giver det et mere råt look end de almindelige mønstrede tapeter.