Kender du reglerne for snerydning i Danmark?

Det er en rigtig god idé at kende reglerne for snerydning i Danmark. Det er nemlig dit ansvar som grundejer at sørge for sneen er ryddet på din grund. Hvis der sker en faldulykke, og du ikke har ryddet, så er ansvaret nemlig dit. Læs med her og få tips til, hvordan du kommer i mål med din snerydning.

Normalt er sne nået vi forbinder med sjove kælketure, skøjteture og sneboldkampe – og bagefter en kop varm kakao, mens kinderne er røde og humøret højt. Men det er altså også forbundet med snerydning, for det er dit ansvar at sørge for at f.eks. fortovet er ryddet for sne. Der gælder nemlig nogle helt særlige snerydnings regler, som du bør kende til. Dem skal vi se lidt nærmere på her.

Hvilke snerydningsregler gælder?

Det er dit ansvar som grundejer at sørge for at din grund er ryddet for sne og er saltet. Reglerne gælder både for private grundejere og ejere af virksomheder og erhverv. Du skal sørge for, at du rydder sne så hurtigst muligt efter, at sneen er faldet. Det betyder for eksempel, at du skal sørge for i hverdagene, at der er ryddet og saltet mellem klokken 7.00 om morgenen og klokken 22.00 om aftenen. Om søndagen gælder det mellem klokken 8.00 om morgenen og klokken 22.00 om aftenen.

Hvis du er på arbejde, så behøver du ikke at tage hjem for at rydde sne med det samme sneen falder, men du skal sørge for at gøre det, så snart du kommer hjem. Hvis du ikke overholder reglerne, og der sker en faldulykke på din grund, så kan du risikere at skulle betale erstatning til den skadeslidte.

Kan jeg få andre til at rydde min sne?

Du kan godt lave en aftale med et snerydningsfirma, som sørger for at komme og rydde din sne væk og salte. Det kan nemlig hurtigt blive en alt for stor opgave, hvis du ejer en større grund eller en stor erhvervsgrund, hvor du også skal sørge for at rydde sneen væk. Hos snevagten.dk har de stor erfaring med at rydde sne og du kan være helt sikker på, at de kender reglerne for snerydning. Når du bestiller en ekstern partner til at løse opgaven for dig, så kan du bruge din tid på mere velegnede opgaver for dig, så som at vækste din virksomhed.

Er der noget jeg skal være opmærksom på?

Når du salter dit fortov eller din parkeringsplads eller vej, så skal du være opmærksom på, hvilken type salt, du anvender. Der findes nemlig forskellige slags, som er mere velegnet til noget end andet. Læs meget mere om typerne og hvad der bedst egner sig til din snerydning på snevagten.dk