Sådan sparer du penge på badeværelsesrenoveringen

Et nyt badeværelse kan være en af de bedste investeringer, du kan foretage dig som boligforbedring. Sammen med ny altan og nyt køkkenalrum, vurderes en badeværelsesrenovering til at være en af de bedste investeringer, man kan foretage sig.

Desværre er der mange boligejere, som vælger ikke at få foretaget badeværelsesrenoveringen, fordi det forekommer for dyrt. Heldigvis er der flere måder hvorpå man kan spare på badeværelsesrenoveringen. Nedenfor finder du nogle tips til at spare penge på badeværelsesrenoveringen uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvornår skal man renovere badeværelset

Som boligejer kan man måske fristes til at stille spørgsmålet: ”Skal jeg renovere mit badeværelse nu?” Det enkle svar er, at badeværelset bør renoveres, når du mener, at tiden er til det. Det afhænger naturligvis også af situationen omkring privatøkonomien, for uanset hvad er en badeværelsesrenovering ikke gratis. Læs mere her.

Køb arbejdstimer i stedet for totalentreprise

En af de mest oversete måder hvorpå man kan spare mange penge på badeværelsesrenoveringen er ved at købe arbejdstimer hos håndværkerfirmaet fremfor totalentreprise. Hvad betyder det i praksis? Det betyder, at du selv kommer til at stå for indkøb af materialer samt projektkoordinering af selve renoveringen. Håndværkerfirmaet stiller med andre ord kun en kompetent murer til rådighed. Det betyder selvfølgelig, at man selv kommer til at stå for meget af arbejdet med renoveringen. Til gengæld kan man spare rigtig mange penge. Ved en badeværelsesrenovering kan man spare mellem 50.000 – 100.000 DKK ved kun at købe arbejdstimer fra håndværkerfirmaet fremfor totalentreprise. Grunden til, at man kan spare så mange penge skyldes, at entreprenørerne typisk tager sig godt betalt for indkøb af materialer. Ved selv at købe materialer for eksempel fra et byggemarked, køber man materialerne til en væsentlig lavere pris – altså indkøbsprisen.

Indhent flere tilbud

Hvis du ikke selv ønsker at stå for indkøb eller projektkoordineringen er en anden måde man kan spare penge på ved at indhente flere tilbud fra mange forskellige håndværkerfirmaet. På den måde sikrer man sig, at man får den bedste pris. Og hvis nogle af håndværkerfirmaerne forlanger en højere pris end andre, kan du bruge det lavere tilbud som forhandlingsgrundlag for at få en lavere pris. Du kan enten selv indhente tilbud på nyt badeværelse ved blot at gribe telefonen og ringe til de forskellige håndværkerfirmaer, men du kan også benytte dig af de mange tilbudsservices, som der eksisterer på nettet.

Lav selv noget af arbejdet

Det er også muligt at spare penge, hvis du aftaler med håndværkerfirmaet om, at du selv laver noget af arbejdet med renoveringen af badeværelset. Det kan for eksempel være gulvet på badeværelset, som du selv kan renovere. Det anbefales dog kun, hvis du har erfaringer fra lignende opgaver.