Skal du bygge nyt? Vælg en gaspejs til indbygning

Det er svært at slå en knirkende træbrand en kølig aften. Men moderne gaspejs kommer temmelig tæt på, og uden ulemperne ved træ.

 

Ikke kun forbrænder gas meget renere, hvilket gør det til et bedre valg for miljøet, men der er ingen rodede træklodser, der skal føres gennem huset eller aske der skal renses ud. Det er også simpelt at tænde ilden ved et enkelt klik på en kontakt eller dreje en ventil.

Tips til inden du bygger en gaspejs

Mock up pejsen ved hjælp af de dimensioner, der er angivet i pejs brochurer, og skitsér ildstedets form med maskeringstape.

Din nye pejs vil have en stor indflydelse på dit værelse. Lav en simpel mock-up for at få en fornemmelse af den mængde plads, det tager, og for at se, hvordan den vinklede placering vil påvirke møbler og indretningen generelt.

Dette er et meget hjælpsomt trick at gøre inden du beslutter dig for at påbegynde selve konstruktionen, da det giver det bedste indblik i hvordan og hvor meget din gaspejs kan fylde.

Folk køber mere miljøvenligt

At være miljøbevidst er noget, der nu kan have indflydelse på vores købsvalg. At spare energi og holde vores øko-fodaftryk i skak er noget, som mange mennesker nu overvejer, når de foretager et køb. Dette gælder især, når det kommer til at købe store apparater til vores hus, eller når vi vælger, hvordan vi varme vores hjem op.

Fordele ved at vælge en gaspejs

De fleste mennesker er måske bekendt med en gas afbrændelse som en populær brændstoftype til opvarmning af et hjem.
Mange ejendomme bruger allerede gas til at varme deres hjem via en gaskedel. Installation af en gaspejs kan være et valg for mange som et alternativ til at brænde træ eller andet brændstof. Gasbrande kan opnå op til 86% effektivitet, og en luftfri gasbrand er 100% energieffektiv. En gaspejs bruger ikke så meget energi og er billigere at bruge – de producerer heller ikke nogen røg.

Gaspejsen er en meget mere miljøvenlig pejs mulighed end en åben ild. Generelt har det en tendens til at være billigere at køre og betragtes som mindst 3 gange mere effektiv end en normal pejs, plus det meste af den producerede varme forbliver i rummet.

Du kan læse mere om fordelen ved at købe en gaspejs på Philippejse.dk, der også tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsrige produkter i samme kategori.