Ramt af Corona-kuller? 3 ting du kan foretage dig udendørs

Corona-kulleren kender mange af os til, nu hvor vi enten er sendt hjem fra eller skal arbejde hjemmefra. Vi opholder os rigtig meget indenfor bag vores 4 vægge. Og nu hvor vores muligheder for at mødes og hygge os i byrummet er stærkt begrænset, søger mange af os udenfor i det gode vejr.

Derfor får du her 3 tips til aktive ting du kan foretage dig udendørs, så du fjerner Corona-kulleren ved at finde roen ude i naturen.

  1. Undervandsjagt

Vandhunde i hele Danmark har for alvor fået øjnene op for harpunfiskeri de seneste år. Denne populære aktivitet kaldes også for undervandsjagt, og går i alt sin enkelthed ud på at jage fisk med en harpun.

Hvis du er vild med at snorkle, så kunne undervandsjagt være lige noget for dig. Undervandsjægeren bevæger sig helt frit og lydløst igennem vandet. Det er en naturoplevelse, hvor man både søger roen under vandet og den totale tilstedeværelse idet man glemmer tid og sted i jagten på fisken.

UV-jagt kræver lidt udstyr for at kunne komme i gang, og det kan virke lidt forvirrende at finde ud af hvad man skal bruge. Men heldigvis behøver du ikke købe UV jagt udstyr for tusindvis af kroner.

Mange dykkerbutikker rundt om i landet udlejer nemlig udstyr til en ret billig penge, og på den måde, kan du finde ud af om sporten er noget for dig, inden du investerer en mindre formue i udstyr. Du skal dog være opmærksom på, at UV-jagt bliver betragtet som lystfiskeri, hvilket kræver et fisketegn for at overholde loven.

  1. Mountainbiking

Har du ikke selv en mountainbike, kender du muligvis en der har, og som du kan få lov til at låne. Mountainbiking er en super god og anderledes træning, der både får puls og adrenalinen op.

Her kører du ud i de skønne danske skovområder, og har mulighed for at komme dybere ind og længere væk fra de traditionelle overfyldte ruter, hvor alle andre også befinder sig.

Hvor vildt og vovet det skal være er op til dig. Men er helt grøn, så anbefales det at tage de lidt mere stille og rolige ruter, der er knap så stejle og ikke have for meget fart på.

Husk også for din sikkerhedsskyld at cykel sammen med en makker, huske hjelm og telefon til at ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Et godt tip er at have et løst greb om styret med fingrene lukket sammen som et ”O” når det går løs derude. Det lyder måske ulogisk, idet man oftest instinktivt har lyst til at holde hårdt fast i styret. Men det blødere greb vil give større kontrol og bevægelighed, så et pludselig slag eller stød i forhjulet ikke får dig til at miste grebet.

Kør samtidig med bukkede arme og udadvendte albuer, det virker nemlig som gode støddæmpere.

  1. Stand Up Paddle (SUP)

Stand up paddle, eller blot SUP som det også kaldes, er blevet utroligt populært. Det er ikke uden grund. Det er både sjovt og en god form for træning. Derfor kan det være lige nu, at det er godt tidspunkt at prøve om det også er noget for dig.

Det er forholdsvis let at komme i gang med SUP. Det foregår således at man puster sit paddle board op med luft, stiger på stående og så bruger man en paddel til at drive boardet fremad – ligesom med en kajak.

Her er et par gode råd, at sørge for at ens paddel er helt nede i vandet og udnyttes fuldt ud før man begynder at padle. Hold fødderne i skulderbrede, knæene en smule bøjet og ryggen helt ret. Husk også at bruge hele kroppen, ikke kun armene når du padler afsted.